Blog


Met een warmtepak ga je warm en droog de winter in.

Met een warmtepak ga je warm en droog de winter in.


De echte vissers onder ons vissen ook in de winter. Zeker de roofvissers gaan nu mooie tijden te gemoed. De snoeken voelen zich thuis in wat koeler water. Zeker als de temperatuur in de winter flink gaat dalen. Dan komen ook de roofvissers in actie. Spinhengels en kunstaas worden nu pas echt goed ingezet en ook doodaas vissen op snoek word steeds populairder. De snoek en dan de vrouwtjes kunnen obesitas dik worden. Als sportvissers vinden wij helemaal niet erg. Herfst en winter staat gelijk aan polders afstruinen, en vaarten afstropen. Kanalen moet het ontgelden, plassen en rivieren bieden hoop op mooie vangsten. De dagen worden korter en kouder. We geven geld uit aan hengels en kunstaas, maar voor een goed warmtepak

Vissen in de winter

Maar we weten ook dat als de water temperatuur gaat dalen dat de snoek nu zich rond moet eten omdat de kuitproductie op gang gaat komen. En om die in conditie te hebben en te houden moet er gegeten worden. De snoek raakt actief en wij moeten daar op inspelen. Het resultaat mag er dan ook zijn bij deze wintersnoeken. Dikke buiken verraden immers dat ze blijven eten. En dat is maar goed ook. We gaan dus op zoek naar snoek en dat is uren maken in de kou. November stormen gaan gepaard met sneeuw buien. Langdurige regenval als de lage druk gebieden van de oceanen richting Nederland komen en wij maar buiten de kou trotseren.

Met een goed warmtepak blijf je warm en droog bij het sportvissen

Tijd voor warme kleding

Voor de sportvisser die uren maakt is thermo ondergoed en een goed warmtepak nu essentieel. Ik heb al verschillende warmte pakken gehad. Van overalls tot twee delige pakken. Korte jas en lange jas tot over de knie. Er zijn veel merken en verschillende prijsklassen. Laat je goed adviseren. Ik pas graag een warmte pak aan in de winkel. Bij voorkeur pas je de viskleding natuurlijk. Je moet je prettig voelen als je je pak aan hebt. Je moet er immers uren lang in rond kunnen banjeren. Ik heb nu een pak waar ik echt enthousiast over ben. Het heeft zelfs een drijfvermogen in gebouwd. Niks stijf en  zwaar. Nee juist super licht en met 85 newton geen echt drijf pak voor mijn gewicht, maar zeker een extra veiligheid, mocht ik een misstap maken van de water kant. Daarnaast draag ik zelf altijd in de winter een reddingsvest in de boot. 

Zelf heb ik sinds kort de Crossflow Extreme van Sundrige. De Crossflow Extreme is wind en water dicht, en er zit zeer comfortabel. Maar ook andere merken zijn er te kust en te keur. Van dun tot dik, van sportief tot xxxl maten, ze bestaan allemaal. Kies het merk en pak dat bij je past. Er is niets erger dan zomaar een pak kopen en je krijgt er spijt van als de temperatuur gaat dalen en je word koud en nat. Dus aan passen in de winkel er mee rond lopen. Goed het etiket bestuderen, daar staat de info op die bij jou past. Succes, want warmte pakken kopen blijft vaak een stiefkind voor een sportvisser. 

Veel visplezier!
Pim “Dutch” Busker


 


« Terug naar overzicht